Menu

Ontharing met de Lightsheer Diode Laser

U bent hier: Home » Behandelingen » Ontharingen » Laserontharing

Wetenschappelijk onderzocht

De methode is wetenschappelijk onderbouwd op basis waarvan de Food and Drug Administration (FDA) haar goedkeuring heeft verleend voor de term permanente haarreductie. Deze approval wordt alleen verstrekt aan apparaten, waar middels een klinische studie op lange termijn is aangetoond dat het haar permanent is verwijderd.
De laserenergie (800 nm) dringt door de huid tot bij de haarwortel. De energie die het pigment (melanine) van de haarwortel raakt, wordt omgevormd in warmte. Die warmte vernietigt de haarwortel, wat een langdurige ontharing geeft en na meerdere behandelingen definitief wordt.

Is de behandeling pijnlijk?

Gevoelige mensen hebben soms na de behandeling een beetje last van een tintelend of branderig gevoel maar dat verdwijnt na enkele uren!

Wie komt in aanmerking?

Normaal gezien kan iedereen genieten van deze definitieve laserontharing. Mensen met een lichte huid en donkere haren behalen de snelste resultaten. Blonde haren zijn niet te verwijderen met de laser. Mensen met een donkere huid zijn moeilijker te behandelen maar dankzij een testsessie zal de doeltreffendheid al dan niet bevestigd worden.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

In de meeste gevallen is 85% van de ongewenste haartjes meestal na +/- 8 behandelingen verdwenen. Na deze beleeft een deel van de haarwortel een tweede groeifase waardoor deze na 1 à 2 jaar een bijkomstige behandeling nodig zou kunnen hebben. Permanent doden van de haarwortel kan immers enkel in de groeifase (anagene fase) van de haren.

Het verschil tussen Lightsheer™ en andere veel gebruikte flitslamp (ipl) lasers?

Pigmentatievlekken door oververhitting of verbranding van de huid zijn weliswaar uitgesloten met de diodelaser dankzij de gepatenteerde diodelasertechnologie en de speciale op 5 ° C gekoelde laserkop. Het exclusieve van de Lightsheer™ is dat hij ook donkere huidtypes zonder gevaar kan behandelen. Mensen met een huidtype III, IV, V of zelfs VI komen in aanmerking voor veilige, doeltreffende behandelingen. Donkere huidtypes vragen speciale instellingen die traditionele lasers niet hebben. De Lightsheer™ geeft energie op een exacte golflengte die 100% benut wordt, de IPL-flitslamp geeft een breed gamma energie waarvan een groot percentage nutteloos en ongewenst is en verloren gaat.

Is het definitief?

Ja, de behandeling is definitief. Soms komen na jaren enkele haartjes tevoorschijn zoals nieuwe haartjes of haartjes door hormonale veranderingen.


Hoe bereid ik mij voor op mijn eerste definitieve laserontharing?

Vanaf 6 weken vóór de behandeling niet meer harsen, of haren verwijderen met een pincet. Wel mag U nog scheren tot 3 dagen vóór de behandeling.
Vanaf 6 weken vóór de behandeling geen zonnebanksessies meer, alsook geen bruinen-zonder-zon aanbrengen
Steeds vooraf aan de verpleegkundige melden als U medicatie neemt, en zo ja, welke.

Mag men na de behandeling onder de zon of zonnebank?

Neen. Gedurende minstens 4 weken na de behandeling om pigmentvlekken te voorkomen. Met de zonnecrème factor 50+ op de behandelde plaatsen mag men voorzichtig in de zon komen. Deze bevatten geen chemische filter maar een minerale filter. Deze is door de apotheek speciaal klaargemaakt voor ons instituut.


Meer info vind u op: www.laserontharing.be

Voor uw afspraak voor laserontharing belt u naar 02/356.71.08. Hier kan U ook steeds terecht voor vrijblijvende informatie, en een afspraak voor een gratis testsessie.